Kan solceller betale sig i 2023? – Seks gode grunde til at du skal investere i solcelleanlæg nu

Hos SIKKER EL er det vores erfaring, at installation af solceller her i 2023 i den grad kan betale sig. Elpriserne er steget dramatisk, og det ser ikke ud til at stoppe. Bl.a. derfor er solceller en rigtig god investering med lav solcelle tilbagebetalingstid.

Kan solceller betale sig? Er solceller en god investering? Solceller pris.

 

Hvorfor skal jeg investere i et solcelleanlæg i 2023?

Her er seks gode grunde til at du skal investere i et solcelleanlæg:

  1. Prisen på el er steget kraftigt den seneste tid, og der er ikke udsigt til, at den vil falde igen inden for overskuelig tid.
  2. Omvendt ser man, at prisen på solceller er faldet meget de senere år.
  3. Samtidigt hermed er der sket det, at solceller er blevet 30-40 % mere effektive, så der skal sættes færre paneler op. Det sparer udgifter til både materialer og arbejdstimer.
  4. De mere effektive solceller gør, at der ikke skal så mange solpaneler op på dit tag, og solpanelerne synes derfor mindre dominerende på dit tag. 
  5. Solcellefabrikanterne giver nu op til 10 års garanti på invertere, så du er mere sikker på din investering.
  6. Vi har i dag langt mere erfaring og viden omkring solceller. I dag ved vi, hvad der er godt, både hvad angår produkter og montageformer. Det giver os et betydeligt bedre grundlag for at give dig en god og solid vejledning.

Hvor stort en del af mit strømforbrug skal jeg dække med solcelleenergi?

Mange hænger fast i ønsket om, at elregningen ”gå i 0”. De tænker på gamle ordninger, som for længst er ophørt. Overvejer du at investere i et solcelleanlæg her i 2023, så gå efter et anlæg, som dækker ca. 50 % af dit strømforbrug. Resten skal du så stadig købe fra dit elselskab.

 

 

Pris på solceller - Efterspørgsel efter solceller er eksploderet

Rekordhøj pris på el og naturgas har ført til, at flere og flere danskere installerer solceller på taget. Solcellefirmaer oplever, at de bliver væltet over ende af henvendelser fra kunder. Hos nogle solcellefirmaer skal man vente op til 4-5 måneder på levering. Her hos SIKKER EL har vi heldigvis ikke så lange leveringstider på solcelleanlæg.

Medvirkende til den store efterspørgsel er naturligvis også, at kundens pris for solceller er gået ned i de senere år.

TV2 – Efterspørgslen efter solceller er eksploderet

 

Solceller med batteri – kan det betale sig?

Solcellebatterier er interessante for nogle lidt større forbrugere, og er bestemt noget man skal have med i vurderingerne. MEN – tilbagebetalingstiden på mindre batterianlæg er stadig +10 år på seriøse produkter, så det er altså ikke rigtig økonomisk for mindre solcelleanlæg endnu!

Er solceller en god investering – Hvad finder regeringen nu på?

Mange er bange eller usikre på, hvad regeringen nu finder på  –  hvilket jo desværre er historisk velbegrundet. Der har dog været roligt på området længe nu, og regeringen vil jo rigtig gerne den grønne energi!

Et solcelleanlæg er typisk 50-70% billigere i dag end perioden med den såkaldte nettomålingsordning for ca. 10 år siden.

Pas på med de informationer du finder på nettet

Når du søger information om solceller på nettet, skal du passe meget på. Mange af de informationer, du får serveret, baserer sig på ideelle forholde, som ikke eksisterer i virkeligheden. På den måde kan man hurtigt reducere tilbagebetalingstiden med  4-5 år!

Vi anbefaler, at du starter med at få lavet en konkret vurdering af dit aktuelle elforbrug. De fleste netselskaber kan oplyse din husstands elforbrug time for time. Dette er det bedste udgangspunkt for en beregning som forholdene er i 2023 og giver dig tryghed for at, din investering er rentabel.

Solceller pris 2022/2023

Kontakt mig for et tilbud og en beregning af din tilbagebetalingstid

Kontakt os for en snak om hvordan du får god økonomi i dit solcelleprojekt.

Ring til mig på telefon 63 76 60 90 i dag!

Simon Schmidt
Solcellekonsulent

 

LÆS HER om vores status på tilbudsgivning og installation

 

 

Kontakt os vedrørende tilskud til solceller

    top